Reklama
  • Wtorek, 10 kwietnia 2012

    Zupa serowa z porami

Delikatna w smaku.

Zdjęcie

Zupa serowa /a /Smacznego
Zupa serowa
/a /Smacznego

Składniki:

- 60 dag porów
- łyżka masła
- sól, pieprz,
- gałka muszkatołowa
- 20 dag śmietanki kremówki
- 10 dag obeschniętego żółtego sera
- 1kostka śmietankowego serka topionego
- 500 ml bulionu
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Reklama

Pory oczyść, pokrój w talarki. Zeszklij na maśle. Zalej bulionem, gotuj 10 minut. Następnie dodaj starty żółty ser, śmietankę, oraz pokrojony serek topiony. Całość zmiksuj na gładko. Ponownie zagotuj. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Chleb pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień na oleju. Grzankami posyp zupę. Podawaj.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.