Reklama
  • Czwartek, 4 lutego 2016 (13:05)

    Ziemniaczany omlet z ziołami

Składniki: ● 3 ugotowane ziemniaki ● 6 jajek ● 1 cebula lub 4 małe dymki ● 2 ząbki czosnku ● 2 łyżki posiekanej pietruszki ● 4 łyżki oliwy ● sól ● pieprz ● 2 łyżki tartego parmezanu.

1 Piekarnik nagrzej do 175°C, najlepiej z funkcją grillowania. Na rozgrzaną patelnię z niepalną rączką wlej oliwę. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklij. Dodaj pokrojone ziemniaki.

Reklama

2 Jajka wymieszaj widelcem z solą i pieprzem. Wlej na patelnię i smaż na małym ogniu, delikatnie mieszając. Gdy boki omletu zaczną się ścinać, a środek będzie jeszcze płynny, zdejmij patelnię z ognia. Posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika.

3 Zapiekaj, aż wierzch się zarumieni. Możesz podać z sałatką lub krojonymi pomidorami.

Takie jest życie
Więcej na temat:jaja | piekarnik | z | omlet

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, 50 dag pieczarek lub grzybów mrożonych, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 5 dag sera żółtego, 2 jajka, 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka masła, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.