Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą

●ok. 400 g ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia) ●300 g ulubionej kiełbasy ●olej ●duża cebula ●tarty żółty ser (ok. 100-200 g, zależnie od upodobań) ●sól, pieprz oraz inne przyprawy: majeranek, słodka papryka, tymianek, rozmaryn (można modyfikować, zależnie od upodobań)

1. Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj, lekko przesmaż (ale nie jest to konieczne). Ziemniaki pokrój w plastry.

Reklama

2. Naczynie żaroodporne natłuść olejem, po czym warstwami układaj w nim ziemniaki i kiełbasę z cebulą, posypując przyprawami oraz startym serem (na wierzch nasyp go nieco więcej). Naczynie wstaw do piekarnika (180°C) na ok. 20 min. Gotową zapiekankę możesz posypać natką.

Świat kobiety
Więcej na temat:zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag ozorków wieprzowych, 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 1 cebula, sól, 2 ząbki czosnku, pieprz, kostka rosołowa, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki chrzanu, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.