Reklama
  • Środa, 9 marca (13:05)

    Ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą

●ok. 400 g ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia) ●300 g ulubionej kiełbasy ●olej ●duża cebula ●tarty żółty ser (ok. 100-200 g, zależnie od upodobań) ●sól, pieprz oraz inne przyprawy: majeranek, słodka papryka, tymianek, rozmaryn (można modyfikować, zależnie od upodobań)

1. Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj, lekko przesmaż (ale nie jest to konieczne). Ziemniaki pokrój w plastry.

Reklama

2. Naczynie żaroodporne natłuść olejem, po czym warstwami układaj w nim ziemniaki i kiełbasę z cebulą, posypując przyprawami oraz startym serem (na wierzch nasyp go nieco więcej). Naczynie wstaw do piekarnika (180°C) na ok. 20 min. Gotową zapiekankę możesz posypać natką.

Świat kobiety
Więcej na temat:z | zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki: 200 g kurek ● 220 g białego ryżu, np. arborio ● 240 ml białego wytrawnego wina ● 400 ml bulionu drobiowego ● 3 łyżki masła ● 1 łyżka oliwy ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 5 łyżek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.