Reklama
  • Środa, 4 stycznia 2017 (08:10)

    Zapiekanka z warzywami i jabłkami

Składniki dla 4 osób: 4 pory • duży kalafior • 6 jajek • 20 dag żółtego sera • 150 ml śmietany 18 proc. • 8 małych jabłek • gałka muszkatołowa • czosnek granulowany • ostra papryka w proszku • 2 parówki • łyżka masła • sól.

1. Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki. Warzywa umieść w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 10 minut. Zamiast tego możesz je podsmażyć. Jajka ubij, dodaj śmietanę, żółty ser i przyprawy.

Reklama

2. W formie ułóż warzywa, zalej sosem. Jabłka obierz i ułóż na zapiekance. Parówki pokrój, podsmaż. Całość piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp smażonymi parówkami.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.