Reklama
  • Środa, 23 grudnia 2015 (15:05)

    Wytrawne piramidki

Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 6 łyżek mąki, olej do smażenia, keczup, sól, jajko. Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli. Odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel w maszynce, wsyp mąkę i dodaj jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto i podziel je na kilka części.

Każdy kawałek rozwałkuj na placek o grubości około 4 mm. Pokrój go w paski, a potem na prostokąty. Placki usmaż na gorącym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło z dodatkiem keczupu.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:ziemniaki | olej do smażenia

Zobacz również

  • Kotleciki gryczane

    Składniki na 6 porcji: 2 woreczki kaszy gryczanej (20 dag), 1 mały por, 15 dag sera pleśniowego, 30 dag twarogu, 2 jajka, 1/2 pęczka natki, 1/4 szklanka płatków owsianych, bułka tarta, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.