Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Wątróbkowe roladki z boczkiem

Składniki dla 4 osób: 30 dag wątroby wołowej • 10 dag boczku wędzonego • szklanka mleka • sól czosnkowa • szczypta majeranku • pół szklanki mąki • olej • sól • pieprz.

1. Wątrobę umyj, pokrój w plastry, usuwając błony. Mocz w mleku około godziny, wypłucz. Boczek układaj na wątróbce. Przypraw pieprzem i majerankiem, zwiń, obtocz w mące smaż na rozgrzanym oleju każdej strony.

Reklama

2. Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180°C przez 20 minut. Przed podaniem wątróbki posól i polej odrobiną sosu z pieczenia. Podawaj z ryżem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.