Reklama
  • Poniedziałek, 4 listopada 2013 (12:00)

    Wątróbka z warzywami

Skład na 4 porcje: 40 dag wątróbki drobiowej, 20 dag fasolki szparagowej, 4 pomidory,1 cebula, 2 ząbki czosnku, kieliszek białego wina, 3/4 szklanki bulionu mięsnego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, makaron wstążki

Przygotowanie: Sparzone, obrane pomidory kroję w kosteczkę. Czosnek i cebulę siekam i podsmażam na dwóch łyżkach oleju. Dodaję pokrojoną fasolkę i pomidory, zalewam bulionem, chwilkę gotuję.

Reklama

Wlewam wino, dodaję sól i pieprz i duszę na małym ogniu, aż fasolka zmięknie, sos odparuje, a całość zgęstnieje. Umytą wątróbkę kroję na kawałki, obsmażam na pozostałym rozgrzanym oleju, przekładam do sosu.

Duszę 10 min, zdejmuję z ognia. Makaron gotuję al dente, rozkładam na talerze, polewam gorącym sosem i dekoruję bazylią.

Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 3 zł

Rewia
Więcej na temat:ceny | z | wątróbka

Zobacz również

  • Potrzebne składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej, 10 pieczarek, 1 średnia cebula, 3 szklanki bulionu warzywnego, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki posiekanej natki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.