Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Wątróbka w sosie paprykowym z zielonym makaronem

Składniki dla 4 osób: 30 dag wątróbki wieprzowej szklanka mleka • 20 dag zielonego makaronu • 2 cebule • 3 papryki • łyżka masła klarowanego • sól • pieprz.

Reklama

1. Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój na kawałki, zalej mlekiem, odstaw na godzinę. Dwie papryki gotuj 10 minut na parze, zmiksuj blenderem. Jedną paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu.

2. Na połowie masła klarowanego podsmaż pokrojoną paprykę, wlej odrobinę wody, dodaj zmiksowaną paprykę, sól i pieprz, duś. Wątróbkę opłucz, smaż 3 minuty z każdej strony na pozostałym maśle. Dodaj cebulę i smaż całość jeszcze 10 minut. Wątróbkę połącz z sosem, podawaj z makaronem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy pęczak, 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 por, 10 dag szynki pokrojonej w kostkę, 10 dag startego sera typu parmezan, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.