Reklama
  • Środa, 30 lipca 2014 (13:00)

    Wątróbka w śmietanie

90 dag wątróbki drobiowej, ok. 17 dag śmietany 18-proc., 2 łyżki mąki, cebula, ząbek czosnku, 2 łyżki smalcu, listek laurowy, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, natka

Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni.

1. Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Smalec rozgrzej w rondlu, włóż wątróbki, dodaj cebulę i czosnek, listek laurowy i angielskie ziele, lekko posyp solą. Podlej wodą tak, by wątróbka była przykryta, podduś na małym ogniu.

Reklama

2. Śmietanę rozrób z mąką i odrobiną zimnej wody. Wlej do wątróbki, wymieszaj, przypraw do smaku. Gotuj kilka minut. Wątróbkę podawaj z ugotowanym makaronem.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Gdynia | przepis | wątróbka

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag wczorajszych kajzerek, 8 dag mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, po 1 łyżce siekanych ziół – natki pietruszki, szczypiorku, koperku, 3 jajka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.