Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Wątróbka w różowym sosie

Składniki dla 4 osób. Wątróbka: 5 dag wątróbki z indyka • cebula • kubek jogurtu naturalnego • słodka papryka w proszku • mielony imbir • łyżeczka soku wiśniowego • łyżka śmietany • łyżka musztardy sarepskiej • estragon • łyżka masła • olej • pieprz • sól • 4 ziemniaki • łyżka masła • łyżka śmietany • sól.

Reklama

1. Cebulę pokrój w plastry, wątróbkę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, zdejmij ją na talerz. Na oleju podsmaż ze wszystkich stron wątróbkę.

2. Do rondelka wlej jogurt, dodaj słodką paprykę w proszku, mielony imbir, sok wiśniowy, śmietanę, musztardę i przyprawy. Gotuj kilka chwil. Dodaj do sosu wątróbkę, duś kilka chwil. Przypraw.

3. Ziemniaki umyj, ugotuj ze skórką na parze. Ostudź, przekrój i wydrąż. Miąższ z ziemniaków zmiksuj z masłem, śmietaną. Włóż je do szprycy papierowej tutki i wciśnij do ziemniaczanej skórki. Danie posyp tymiankiem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 8 dużych czerwonych cebul, 1/2 szklanki kaszy kuskus, 1 ząbek czosnku, 1/2 strąka czerwonej papryki, po 2 gałązki natki i mięty, sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.