Reklama
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Suflet z kaszy jaglanej

Składniki: 10 dag kaszy jaglanej, 3 szklanki mleka, mąka, sól, 2 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, łyżka startej skórki z cytryny, łyżka masła, 10 dag twarogu, 2 jajka, cukier.

Kaszę jaglaną zalej mlekiem, posól i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z miodem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny, masłem, twarogiem i żółtkami.

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i wmieszaj do kaszy. Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Napełnij je kaszą.

Reklama

Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wędzonego boczku, 4 duże cebule, 1,2 kg ziemniaków, 1-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.