Reklama
  • Wtorek, 2 grudnia 2014 (13:05)

    Rolada szpinakowa z boczkiem

Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków, 3 jajka, 4 czubate łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 20 dag mrożonego szpinaku w liściach, 10 dag wędzonego boczku, cebula, ząbek czosnku, łyżka masła, sól, pieprz, sos czosnkowy.

Przygotowanie:

Ziemniaki przeciśnij przez praskę i zagnieć ciasto z dodatkiem 2 jajek i dwóch rodzajów mąki. Na łyżce masła zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, starty czosnek oraz pokrojony boczek. Wrzuć szpinak i smaż około 10 minut.

Dodaj jajko i wymieszaj. Na rozwałkowanym cieście rozsmaruj farsz i zroluj. Roladę owiń folią spożywczą i aluminiową. Całość włóż do wrzącej wody. Gotuj na wolnym ogniu około 25 minut. Podawaj z sosem czosnkowym.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:rolada | ziemniaki | boczek

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki kaszy gryczanej (jasnej lub palonej), 2-3 średnie cebule, 3 jajka, 50 dag pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 3 dag masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypta mielonej kolendry,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.