Reklama
  • Piątek, 20 września 2013 (12:05)

    Pulpeciki grzybowe

Skład na 4 porcje: ● 300 g grzybów leśnych lub pieczarek, 1 cebulka, 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, 3 łyżki śmietany 12%, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 łyżka pietruszki, 1 łyżka szczypioru.

Uwielbiam zbierać grzyby i przygotowywać je w każdej postaci: smażone, w sosie, w zupie. Anna Góralska, Jabłonowo.

Reklama

Przygotowanie: Mięso mielone wyrabiam z jajkami i bułką tartą. Doprawiam solą i pieprzem.

Formuję pulpeciki, które smażę na rozgrzanym oleju na złoto. Umyte, obrane i posiekane grzyby smażę z posiekaną cebulką, dodaję sól i pieprz do smaku.

Pulpeciki przekładam do rondla, zalewam bulionem, dodaję zioła, śmietanę, wrzucam grzyby i całość gotuję 15 minut. Podaję np. z gotowanymi ziemniakami.

Czas przygotowania: 50 minut, Cena jednej porcji: ok. 4,50 zł

Rewia
Więcej na temat:pulpeciki | ceny

Zobacz również

  • Składniki: 800 g ziemniaków, 300 g różyczek brokułów, 2 ząbki czosnku 100 g mąki, 3 łyżki kaszy manny, 2 jajka, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki mielonego kminku, olej do smażenia więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.