Reklama
  • Wtorek, 22 lipca 2014 (10:00)

    Pomidorowe kluseczki z pieczarkowym farszem

Kluseczki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, mąka ziemniaczana, pół słoiczka koncentratu pomidorowego. Farsz: pół kg pieczarek, 2 cebule, sól, olej

Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia.

1. Kluseczki: ziemniaki utłucz, włóż do garnka, podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp mąkę ziemniaczaną – tyle, by się zrównała z ziemniakami. Dodaj wyjęte ziemniaki, wyrób na gładką masę, dodając koncentrat pomidorowy.

Reklama

2. Farsz: pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Smaż na oleju, aż woda odparuje. Przypraw.

3. Z ciasta formuj placuszki, ułóż farsz, zlep. Kluski gotuj w osolonej wodzie ok. 10 minut.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:farsz | przepis | z

Zobacz również

  • Skladniki na 2 porcje: ● pół kg bobu ● 30 dag świeżego groszku ● 2 duże ząbki czosnku ● pęczek koperku ● łyżka oliwy z oliwek ● łyżeczka masła klarowanego ● 2 jajka ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.