Reklama
  • Wtorek, 22 lipca 2014 (10:00)

    Pomidorowe kluseczki z pieczarkowym farszem

Kluseczki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, mąka ziemniaczana, pół słoiczka koncentratu pomidorowego. Farsz: pół kg pieczarek, 2 cebule, sól, olej

Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia.

1. Kluseczki: ziemniaki utłucz, włóż do garnka, podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp mąkę ziemniaczaną – tyle, by się zrównała z ziemniakami. Dodaj wyjęte ziemniaki, wyrób na gładką masę, dodając koncentrat pomidorowy.

Reklama

2. Farsz: pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Smaż na oleju, aż woda odparuje. Przypraw.

3. Z ciasta formuj placuszki, ułóż farsz, zlep. Kluski gotuj w osolonej wodzie ok. 10 minut.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:farsz | przepis

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy pęczak, 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 por, 10 dag szynki pokrojonej w kostkę, 10 dag startego sera typu parmezan, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.