Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia 2017 (13:05)

    Placuszki ziemniaczane z łososiem i dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, kawałek wędzonego łososia.

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Na usmażone placki nałóż pastę i połóż pokrojonego łososia.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.