Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia 2017 (13:05)

    Placuszki ziemniaczane z łososiem i dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, kawałek wędzonego łososia.

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Na usmażone placki nałóż pastę i połóż pokrojonego łososia.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.