Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (13:05)

    Placuszki ziemniaczane z łososiem i dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, kawałek wędzonego łososia.

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Na usmażone placki nałóż pastę i połóż pokrojonego łososia.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, 50 dag pieczarek lub grzybów mrożonych, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 5 dag sera żółtego, 2 jajka, 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka masła, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.