Reklama
  • Środa, 15 lutego 2017 (08:00)

    Placuszki z miodem, bananami i prażonymi orzechami

Składniki: 2 szklanki mąki, 3 łyżki cukru, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia , szczypta soli, 1 i 1/2 szklanki mleka, pół kostki rozpuszczonego masła, 2 duże banany, kilka łyżek miodu, 30 dag orzechów włoskich, olej do smażenia.

Reklama

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie składniki. W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy.

Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor.

Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag ozorków wieprzowych, 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 1 cebula, sól, 2 ząbki czosnku, pieprz, kostka rosołowa, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki chrzanu, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.