Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:00)

    Placuszki z kiełbasą

Składniki: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 20 dag cienkiej kiełbasy, 4 jajka, 10 dag startego ostrego sera żółtego, sól, pieprz, świeżo starta gałka muszkatołowa, olej do smażenia, szczypior lub cebulka ze szczypiorem, keczup.

Reklama

1. Ziemniaki zmiel w maszynce. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki. Ubij żółtka. do puszystej piany dodaj ser, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, porcjami wkładaj zmielone ziemniaki.

2. Masę przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ubij białka na sztywno, połącz z masą ziemniaczaną.

3. Na gorący olej kładź małe porcji masy. W każdą wciśnij po 2-3 plasterki kiełbasy. Usmaż placuszki, posyp szczypiorkiem, polej keczupem.

Porcje 6. Przygotowanie 40 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 390 kcal.

Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi

Bella Relaks
Więcej na temat:Nie | przepis | WSI

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, 50 dag pieczarek lub grzybów mrożonych, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 5 dag sera żółtego, 2 jajka, 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka masła, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.