Reklama
  • Środa, 23 grudnia 2015 (15:05)

    Placki ziemniaczane z szynką, pieczarkami i marchewką

Składniki: 1 kg ziemniaków , 3 ugotowane marchewki, 4 pieczarki, 10 dag szynki, po kilka gałązek szczypiorku i tymianku, cebula, 10 dag sera żółtego, 2 łyżki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, 2 jajka, 3 łyżki mąki, olej do smażenia. Przygotowanie:

Marchewkę, ziemniaki i pieczarki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, podobnie żółty ser. Cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj, a z gałązek tymianku oderwij listki.

Wszystkie składniki przełóż do ziemniaków. Dodaj mąkę, jajka, śmietanę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj masę na patelnię, smaż placki z obu stron na złoty kolor.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 40 dag białej fasoli, 1 czerstwa kajzerka, 1/3 szklanki mleka, 2 jajka, olej, 1 opakowanie mrożonego groszku z marchewką, pół pęczka koperku, 2 cebule, mąka, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.