Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Placki ziemniaczane z pieczarkami

●1 kg ziemniaków ●2 cebule ●2 jajka ●4-5 łyżek mąki pszennej do nadania konsystencji ●sól, pieprz ●olej; na wierzch: ●300 g pieczarek ●cebula (opcjonalnie) ●masło do smażenia ●natka pietruszki do dekoracji

Reklama

1. Obrane ziemniaki i obie cebule zmiksuj (lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach), dodaj jajka, mąkę oraz przyprawy, dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki z obu stron na złoto, po czym trzymaj je w cieple (np. w lekko nagrzanym piekarniku).

2. Pieczarki oczyść, pokrój na duże kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę, a następnie dodaj pieczarki. Smaż, aż się zrumienią. Grzyby połóż na plackach, udekoruj danie natką i podaj.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej, mleko, mąka, 1 cebula, 2 średnie jabłka, 10 dag masła, 1 długa bagietka pszenna, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.