Reklama
  • Środa, 18 stycznia 2017 (14:00)

    Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Składniki na 6 porcji: • pół kg kapusty kiszonej • kilogram ziemniaków • 2 cebule • 3 łyżki mąki • sól • pieprz • mielony kminek • olej rzepakowy.

1. Kapustę kiszoną posiekaj i odciśnij.

Reklama

2. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dopraw solą, odstaw na kwadrans, by warzywa puściły sok i odciśnij. Połącz z roztrzepanymi jajkami, mąką i przyprawami.

3. Wymieszaj całość z kapustą, po czym usmaż placki na złoto na rozgrzanym oleju.

Kurier TV

Zobacz również

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.