Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Placki z twarożkiem i rzodkiewkami

Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody, sól, pieprz, cukier

1. Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce, szczypior umyć, posiekać. Dodać ser i jogurt, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

2. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę cukru, 3 łyżki oleju, mleko, mąkę, sodę, posolić i dokładnie wymieszać.

Reklama

3. Rozgrzać na patelni resztę oleju, smażyć na złoty kolor niewielkie placuszki (z każdej strony po 3 minuty). Składać razem po trzy, przełożone twarożkiem z warzywami i od razu podawać.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag ozorków wieprzowych, 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 1 cebula, sól, 2 ząbki czosnku, pieprz, kostka rosołowa, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki chrzanu, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.