Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Placki z sosem twarogowym

●1 kg ziemniaków ●2 cebule ●2 jajka ●4-5 łyżek mąki ●sól, pieprz ●olej; na wierzch: ●300 g twarogu ●2-3 ząbki czosnku ●śmietana (3-4 łyżki) do nadania serowi konsystencji ●przyprawy, np. sól, pieprz ●koperek do posypania; jako dodatek: np. biała pieczona kiełbasa

Reklama

1. Obrane ziemniaki i cebulę zmiksuj (lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach), dodaj jajka, mąkę, dopraw, wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki na złoto.

2. Twaróg zmiksuj ze śmietaną na gładko, połącz z posiekanym czosnkiem, dopraw solą, pieprzem. Masą twarogową polej placki, posyp koperkiem. Danie możesz podać z pieczoną białą kiełbasą.

Świat kobiety
Więcej na temat:placki | placek

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej, mleko, mąka, 1 cebula, 2 średnie jabłka, 10 dag masła, 1 długa bagietka pszenna, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.