Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (13:05)

    Placki z marchewką i kiszoną kapustą

SKŁADNIKI (8 porcji): ● 1 kg ziemniaków ● 400 g kiszonej kapusty ● nieduża marchew ● 1 duża cebula ● 2 jaja ● 2 czubate łyżki mąki pszennej ● szczypta pieprzu ● 3-4 szczypty soli ● liść laurowy

1 Kapustę odciśnij z soku, posiekaj i ugotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym. Wystudź, odciśnij i ponownie posiekaj.

2 Ziemniaki obierz, zetrzyj na papkę i odlej sok. Wbij jajka, dodaj posiekaną cebulę, sól, pieprz i wymieszaj. Dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj kapustę i znów zamieszaj. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.

Reklama

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.