Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (13:05)

    Placki z marchewką i kiszoną kapustą

SKŁADNIKI (8 porcji): ● 1 kg ziemniaków ● 400 g kiszonej kapusty ● nieduża marchew ● 1 duża cebula ● 2 jaja ● 2 czubate łyżki mąki pszennej ● szczypta pieprzu ● 3-4 szczypty soli ● liść laurowy

1 Kapustę odciśnij z soku, posiekaj i ugotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym. Wystudź, odciśnij i ponownie posiekaj.

2 Ziemniaki obierz, zetrzyj na papkę i odlej sok. Wbij jajka, dodaj posiekaną cebulę, sól, pieprz i wymieszaj. Dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj kapustę i znów zamieszaj. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.

Reklama

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wędzonego boczku, 4 duże cebule, 1,2 kg ziemniaków, 1-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, pieprz, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.