Reklama
  • Czwartek, 7 stycznia (10:05)

    Placki z gęsią wątróbką po morawsku

Składniki: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag mąki, 3 cebule, 60 dag gęsiej wątróbki, posiekana natka pietruszki l jajko, 2 czerwone papryczki chili, sól, pieprz, olej

Ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj sól, mąkę i jajko. Zagnieć ciasto i usmaż placki. Na patelni na oleju obsmaż z obu stron wątróbkę. Następnie dodaj pokrojone cebule i papryczkę.

Wszystko razem smaż przez 10 minut. Pod koniec dodaj pietruszkę, sól i pieprz. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Nadzieniem napełnij placki i podawaj.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: cebula, 10 dag boczku wędzonego, 40 dag ziemniaków, olej, sól, pieprz, 3 cebulki dymki, 12 jajek, szczypiorek więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.