Reklama
  • Czwartek, 7 stycznia 2016 (10:05)

    Placki z gęsią wątróbką po morawsku

Składniki: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag mąki, 3 cebule, 60 dag gęsiej wątróbki, posiekana natka pietruszki l jajko, 2 czerwone papryczki chili, sól, pieprz, olej

Ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj sól, mąkę i jajko. Zagnieć ciasto i usmaż placki. Na patelni na oleju obsmaż z obu stron wątróbkę. Następnie dodaj pokrojone cebule i papryczkę.

Wszystko razem smaż przez 10 minut. Pod koniec dodaj pietruszkę, sól i pieprz. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Nadzieniem napełnij placki i podawaj.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 700 g polędwiczek wieprzowych ● 900 g kiszonej kapusty ● 50 ml kwaśnej śmietany ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● średniej wielkości cebula ● szczypta cukru ● 200 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.