Reklama
  • Czwartek, 7 stycznia 2016 (10:05)

    Placki z gęsią wątróbką po morawsku

Składniki: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag mąki, 3 cebule, 60 dag gęsiej wątróbki, posiekana natka pietruszki l jajko, 2 czerwone papryczki chili, sól, pieprz, olej

Ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj sól, mąkę i jajko. Zagnieć ciasto i usmaż placki. Na patelni na oleju obsmaż z obu stron wątróbkę. Następnie dodaj pokrojone cebule i papryczkę.

Wszystko razem smaż przez 10 minut. Pod koniec dodaj pietruszkę, sól i pieprz. Smaż jeszcze przez 3 minuty. Nadzieniem napełnij placki i podawaj.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki kaszy gryczanej (jasnej lub palonej), 2-3 średnie cebule, 3 jajka, 50 dag pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 3 dag masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypta mielonej kolendry,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.