Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Placki warzywne na jogurcie greckim

Składniki: • pęczek włoszczyzny • 3 kolorowe papryki • duży jogurt grecki • 2 jajka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 4 łyżki mąki tortowej • 3 łyżki płatków owsianych • szczypiorek • koperek • pieprz • sól • papryka.

1. Pół jogurtu greckiego dopraw posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i pieprzem.

2. Marchewkę, seler oraz pietruszkę zetrzyj na tarce. Por z papryką pokrój i wymieszaj z przygotowanym jogurtem.

Reklama

3. Pozostałą część jogurtu połącz z jajkami, mąką oraz płatkami. Dopraw papryką oraz szczyptą soli.

4. Wymieszaj masę warzywną z gotową zaprawą.

5. Na patelni teflonowej rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor.

Przepis nadesłała: Katarzyna Borkowska

Kurier TV
Więcej na temat:placki | przepis | jogurt grecki | na | jogurt | jogurt | placek

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 200 g ryżu ● cebula ● 2 łyżki masła ● ostra papryczka ● jajko ● 150 g mielonego białego sera ● 100 g twardego żółtego sera ● sól i pieprz ● olej ● 4 łyżki bułki tartej ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.