Reklama
  • Czwartek, 2 lutego 2017 (10:05)

    Piskie cynaderki z grzybami

Składniki na 4 porcji: 80 dag nerek wieprzowych (cynaderek), 40 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybków, borowików, kurek), 150 ml białego wina, 15 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 1 duża cebula, 150 ml śmietany kremówki, posiekana natka, sól, pieprz.

Reklama

1 Cynaderki oczyść, umyj, włóż do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Wylej wodę, nerki ponownie zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Następnie wyjmij cynaderki, rozetnij je na pół, zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Grzyby oczyść, ew. potnij na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.

2 Po wymoczeniu cynaderki wyjmij, osusz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Podsmaż na nim cynaderki z grzybami i cebulą. Podlej winem i bulionem. Duś na małym płomieniu ok. 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę. Wrzuć natkę. Przypraw solą i pieprzem.

Przygotowanie ok. 1 godziny i 40 minut . 1 porcja 620 kcal

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.