Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:17)

    Pierogi z pomarańczą

Składniki na 8 porcji: • 0,5 kg mąki • 2 jajka • szczypta soli • 2 łyżki oleju • szklanki ciepłej wody • 1 szklanka mleka • 3 czubate łyżki kaszy manny • 2 małe pomarańcze • 4 łyżki miodu • kawałek imbiru • szczypta soli • 1/2 łyżeczki imbiru • 3 łyżki oleju • sos czekoladowy • 1/2 tabliczki czekolady

1. Zagotuj mleko z solą i wsypać kasz cały czas mieszając.

Reklama

2. Pomarańcze dokładnie umyj i sparz we wrzątku. Pokrój drobno i przesmaż na rozgrzanym miodzie z dodatkiem imbiru. Część pomarańczy odłóż do dekoracji, resztę połącz z kaszą.

3. Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij kwadraty. Na każdy nałóż farsz i zlep unosząc brzegi do góry. Wrzuć na gotującą się wodę (osoloną i z 3 łyżkami oleju). Gotuj kilka minut od czasu wypłynięcia.

4. Pierogi podawaj z sosem czekoladowym i pomarańczą. Posyp tartą czekoladą.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ■ 60 dag wątróbki wieprzowej ■ szklanka mleka ■ 3-4 cebule ■ 2 twarde jabłka ■ 2 łyżeczki majeranku ■ sok z cytryny ■ sól ■ pieprz czarny świeżo mielony ■ woda ■ olej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.