Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:17)

    Pierogi z pomarańczą

Składniki na 8 porcji: • 0,5 kg mąki • 2 jajka • szczypta soli • 2 łyżki oleju • szklanki ciepłej wody • 1 szklanka mleka • 3 czubate łyżki kaszy manny • 2 małe pomarańcze • 4 łyżki miodu • kawałek imbiru • szczypta soli • 1/2 łyżeczki imbiru • 3 łyżki oleju • sos czekoladowy • 1/2 tabliczki czekolady

1. Zagotuj mleko z solą i wsypać kasz cały czas mieszając.

Reklama

2. Pomarańcze dokładnie umyj i sparz we wrzątku. Pokrój drobno i przesmaż na rozgrzanym miodzie z dodatkiem imbiru. Część pomarańczy odłóż do dekoracji, resztę połącz z kaszą.

3. Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij kwadraty. Na każdy nałóż farsz i zlep unosząc brzegi do góry. Wrzuć na gotującą się wodę (osoloną i z 3 łyżkami oleju). Gotuj kilka minut od czasu wypłynięcia.

4. Pierogi podawaj z sosem czekoladowym i pomarańczą. Posyp tartą czekoladą.

Telemax

Zobacz również

  • 20 dag ryżu, 3 filety z piersi kurczaka, 3 kulki mozzarelli, 400 ml śmietany 12-proc., pęczek koperku, 2 op. fiksu 4 sery, sól, curry, słodka i ostra papryka, oliwa więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 18

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.