Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Pieczone przekładańce z ziemnaków

SKŁADNIKI (4 porcje): ● 12 średniej wielkości ziemniaków ● 2 pętka kiełbasy lub kawałek salami ● rozmaryn lub bazylia ● olej ● sól ● pieprz

Reklama

1 Ziemniaki obierz i umyj. Na wszystkich co pół centymetra porób nacięcia do 3/4 głębokości ziemniaka.

2 Kiełbasę lub salami pokrój w plasterki, a następnie powkładaj je w kieszonki w ziemniakach. Posyp solą, pieprzem, ziołami i posmaruj tłuszczem.

3 Piecz ok. 45 min nakryte papierem do pieczenia w 180˚C. Przed końcem pieczenia zdejmij papier, aby ziemniaki się zarumieniły. Podawaj ze świeżymi warzywami. Możesz przygotować do nich sos ze śmietany i czosnku.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.