Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Pieczone przekładańce z ziemnaków

SKŁADNIKI (4 porcje): ● 12 średniej wielkości ziemniaków ● 2 pętka kiełbasy lub kawałek salami ● rozmaryn lub bazylia ● olej ● sól ● pieprz

Reklama

1 Ziemniaki obierz i umyj. Na wszystkich co pół centymetra porób nacięcia do 3/4 głębokości ziemniaka.

2 Kiełbasę lub salami pokrój w plasterki, a następnie powkładaj je w kieszonki w ziemniakach. Posyp solą, pieprzem, ziołami i posmaruj tłuszczem.

3 Piecz ok. 45 min nakryte papierem do pieczenia w 180˚C. Przed końcem pieczenia zdejmij papier, aby ziemniaki się zarumieniły. Podawaj ze świeżymi warzywami. Możesz przygotować do nich sos ze śmietany i czosnku.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.