Reklama
  • Czwartek, 9 marca 2017 (13:05)

    Pełnomleczne talary

Składniki: 3/4 szkl. mleka w proszku, 2 szkl. mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju, cukier waniliowy, ok. 1,5 szkl. mleka, olej do smażenia, cukier puder do posypania.

1. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko w proszku, olej i cukier waniliowy. Miksuj, dolewając tyle mleka, by ciasto miało gęstość śmietany.

2. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, kładź łyżką małe porcje ciasta, formuj talary. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni możesz osączyć talary z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym. Podawaj je posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub konfiturami.

Reklama

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.