Reklama
  • Piątek, 29 stycznia (15:05)

    Oszczędne leniwe

Składniki: 40 dag chudego twarogu, 5 białek, ugotowany ziemniak, 10 dag mąki, 3 łyżki masła, starta skórka cytrynowa, cynamon, sól

Ziemniak razem z twarogiem zmiel w maszynce. Dodaj mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka. Zagnieć ciasto. Stolnicę oprósz mąką i uformuj wałek, następnie pokrój go w romby. Kluski wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj, aż wypłyną. Wyjmij łyżką cedzakową. Przed podaniem kluski polej roztopionym masłem i posyp cynamonem oraz skórką cytryny.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:ziemniak | ziemniaki

Zobacz również

  • Koperkowe pulpeciki z łopatki

    Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej, cebula, 1/2 pęczka koperku, jajko, 2 łyżki bułki tartej, litr wody, łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 i 1/2 łyżki śmietany 18 proc., sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.