Reklama
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Naleśnikowe rulony

Składniki na 4 porcje: 50 dag pieczonego mięsa (np. drobiu, schabu), 1 cebula, 2 marchewki, 20 dag mąki pszennej, 250 ml mleka, 2 jajka, 1 łyżka oleju, 10 dag szynki w plasterkach, 1 łyżka masła, 30 dag pomidorów z puszki, 20 dag żółtego sera, płatki chili, cukier, sól, pieprz

1 Cebulę i marchewki obierz, pokrój w kosteczkę. Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkami. Ciasto posól. Odstaw pod przykryciem na 20 minut. Pieczone mięso pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzucić warzywa i mięso, podsmaż. Dodaj pomidory z puszki. Duś 8-10 minut na małym płomieniu.

2 Sos przypraw solą, pieprzem, chili i cukrem. Na patelni rozgrzewaj po kawałeczku masła. Wylewaj porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Rozłóż na nich szynkę oraz przygotowany farsz. Zwiń. Rulony pokrój na duże kawałki.

Reklama

Ustaw je pionowo w żaroodpornej formie. Posyp startym żółtym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. .

Przygotowanie ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 790 kcal. Ok. 3,70 zł za porcję

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej, mleko, mąka, 1 cebula, 2 średnie jabłka, 10 dag masła, 1 długa bagietka pszenna, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz, cukier więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.