Reklama
  • Piątek, 2 października 2015 (15:05)

    Makaron z klopsikami

Składniki na 4 porcje: 60 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 szklanka rosołu, 6 pomidorów, 3 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 2 łyżki oliwy, 4 porcje spaghetti lub tagliatelle, sól, pieprz, szczypta chili, oregano.

Reklama

1 Dwie cebule obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Doprawić solą, pieprzem, chili i oregano, dodać obrane pomidory pokrojone w ósemki. Dusić ok. 5 minut, wlać rosół i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu.

2 Posiekać drobno trzecią cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, mięso, roztrzepane jajko. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić na gładką masę. Formować spore klopsiki. Wrzucać je do sosu pomidorowego, przykryć i gotować ok. 15-20 minut.

3 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z sosem pomidorowym i klopsikami.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:makaron | z | makarony | klopsiki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 2 szklanki ryżu jaśminowego • podwójna pierś z kurczaka • czerwona papryka • 40 dag kiełbasy chorizo • 2 czerwone cebule • natka pietruszki • 2 łyżki masła • 15 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.