Reklama
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Makaron na słodko

Składniki: 20 dag spaghetti , 10 dag masła, 15 dag pistacji, sól, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 12 dag miodu.

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w garnku. Bardzo lekko ją posól i włóż makaron. Gdy będzie al dente, odsącz i wymieszaj z roztopionym masłem. Do małych misek żaroodpornych rozłóż połowę makaronu. Dociśnij do dna, posyp połową posiekanych pistacji i przykryj pozostałym makaronem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 40 minut.

W rondelku zagotuj 150 ml wody. Wsyp cukier, dodaj sok z cytryny wymieszany z miodem. Gotuj około 5 minut.

Reklama

Syrop odstaw i schłodź. Wyjmij makaron na talerzyki, polej syropem i odstaw do schłodzenia. Podawaj z panierowanymi skrzydełkami z kurczaka.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 8 dużych czerwonych cebul, 1/2 szklanki kaszy kuskus, 1 ząbek czosnku, 1/2 strąka czerwonej papryki, po 2 gałązki natki i mięty, sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.