Reklama
  • Poniedziałek, 3 listopada 2014 (12:05)

    Leczo z makaronem

Składniki: makaron, 3 cebule, 40 dag mięsa, 2 czerwone papryki, duża cukinia, 8 pomidorów, przecier pomidorowy, puszka kukurydzy, oliwa, sól, pieprz, papryka słodka i ostra.

Przygotowanie:

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w talarki cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Wszystko duś pod przykryciem około 20 minut.

Następnie wrzuć kukurydzę, cukinię i rozdrobnione pomidory. Całość zalej wodą i gotuj z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu i papryk. Wymieszaj z ugoto wanym makaronem i podawaj.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:leczo | makaron

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy pęczak, 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 por, 10 dag szynki pokrojonej w kostkę, 10 dag startego sera typu parmezan, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.