Reklama
  • Poniedziałek, 3 listopada 2014 (12:05)

    Leczo z makaronem

Składniki: makaron, 3 cebule, 40 dag mięsa, 2 czerwone papryki, duża cukinia, 8 pomidorów, przecier pomidorowy, puszka kukurydzy, oliwa, sól, pieprz, papryka słodka i ostra.

Przygotowanie:

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w talarki cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Wszystko duś pod przykryciem około 20 minut.

Następnie wrzuć kukurydzę, cukinię i rozdrobnione pomidory. Całość zalej wodą i gotuj z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu i papryk. Wymieszaj z ugoto wanym makaronem i podawaj.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:leczo | mi | z | makaron

Zobacz również

  • Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym

    Składniki: kapusta biała, po 25 dag mielonych wieprzowiny i wołowiny, 5 dag rodzynek, 2 łyżki masła, cebula i czerstwa bułka, jajko, sól, pieprz. Sos: po łyżce masła i mąki, cebula, 2 szkl.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.