Reklama
  • Piątek, 5 lipca 2013 (13:01)

    Łazanki z duszonym boczkiem

Składniki: główka młodej kapusty (półtora kg), 10-20 dag boczku wędzonego, vegeta, pieprz, opakowanie makaronu łazanki.

1. Kapustę oczyść, poszatkuj, zalej wodą, lekko osól. Ugotuj do miękkości. Odcedź, odciśnij. Boczek pokrój w kostkę, wytop na suchej patelni. Dodaj do kapusty, przypraw vegetą i pieprzem, podduś.

Reklama

2. Makaron ugotuj wg instrukcji. Odcedź, dodaj do kapusty, dokładnie wymieszaj.

Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | WSI | pancerz | boczek

Zobacz również

  • Składniki: 8 dużych czerwonych cebul, 1/2 szklanki kaszy kuskus, 1 ząbek czosnku, 1/2 strąka czerwonej papryki, po 2 gałązki natki i mięty, sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.