Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Kuskus w cebuli

Składniki: 8 dużych czerwonych cebul, 1/2 szklanki kaszy kuskus, 1 ząbek czosnku, 1/2 strąka czerwonej papryki, po 2 gałązki natki i mięty, sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie

1. Z cebuli zetnij wierzchy, ostrym nożem wydrąż miąższ. Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała nieco ponad powierzchnię kaszy. Dodaj do smaku przyprawy do zupy w płynie, wymieszaj. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.

Reklama

2. Kuskus wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną papryką i listkami ziół. Dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do cebul, przykryj odkrojonymi wierzchami. Cebule zawiń w folię aluminiową, ustaw na blasze. Piecz 30 min w 180 st.

8 porcji, czas 45 min; porcja – 80 kcal, cena 70 gr.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 3 duże marchewki, 2 pietruszki, 1 mały seler, 10 dag słoniny, 1 szklanka bulionu, 1,5 szklanki kaszy pęczak, 1 łyżka masła, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.