Reklama
  • Piątek, 11 marca (08:00)

    Kotlety z kaszy i soczewicy

Składniki na 6 porcji: • po pół szklanki ugotowanej czerwonej i zielonej soczewicy • marchew • cebula • szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej • 2 łyżki siemienia lnianego • jajko • natka pietruszki • sól • pieprz • kurkuma • oliwa. Dodatkowo: • jogurt grecki • czosnek • sól.

1. Na patelni podduś posiekaną cebulę ze startą marchewką.

Reklama

2. Połącz warzywa z ugotowaną wcześniej soczewicą czerwoną i zieloną oraz miękką kaszą jęczmienną.

3. Siemię lniane rozgnieć w moździerzu na drobny pył. Dosyp go do reszty składników i wymieszaj z surowym jajkiem. Dopraw całość solą oraz pieprzem i połącz z posiekaną natką pietruszki.

4. Z masy ulep kotlety. Usmaż je na patelni grillowej lekko posmarowanej oliwą. Jogurt grecki wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Podawaj z kotletami.

Czas: 60 min 1 porcja = 200 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:kotlety | z | jogurt grecki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 30 dag chudego twarogu, 12 moreli, 12 migdałów bez skórki, 10 dag mąki, 3 dag kaszy manny, 3 żółtka, 10 dag masła, sól, 12 dag tartej bułki, 2 łyżki płynnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.