Reklama
  • Środa, 19 listopada 2014 (08:00)

    Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi

3 szklanki ryżu, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki ziaren słonecznika, 3 łyżki posiekanej natki, łyżka posiekanego koperku, 2 łyżki masła, jajko, łyżeczka curry, 4 łyżki sosu sojowego, kolendra, imbir, sól czosnkowa, pieprz, 3 łyżki mąki razowej, płatki kukurydziane do panierowania, olej.

Przepis przysłał Łukasz Trocki z Lublina.

1 Siedem szklanek osolonej wody zagotuj. Wsyp ryż, ugotuj.

Reklama

2 Cebule i czosnek posiekaj. Zmiksuj z ryżem, natką i ziarnami słonecznika. Dodaj jajko i masło, przypraw. Dokładnie wyrób. Z masy uformuj owalne kotlety, obtocz je w mące wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

3 Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kotlety | olej | przepis | Siedem | płatki

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g dyni ● 350 g ziemniaków ● 1/2 pęczka pietruszki ● 2 jaja ● łyżka mąki ziemniaczanej ● 30 g pestek dyni ● 150 ml gęstej śmietany ● 150 g gęstego jogurtu ● sok i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.