Reklama
  • Środa, 12 marca 2014 (14:05)

    Kotlety makaronowe

Składniki na 4 porcje: pół kg ugotowanego makaronu spaghetti, 1 cebula, 15 dag wędzonej szynki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, 2 łyżki siekanego oregano, 4 jajka, pół szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 1 szklanka bułki tartej, olej.

1. Makaron, cebulę i szynkę drobno posiekaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, płatki owsiane, 2 jajka i posiekane zioła. Dopraw całość solą i pieprzem. Pozostałe jajka roztrzep.

Reklama

2. Z masy makaronowej uformuj kotleciki. Obtocz je kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.

4. Gotowe danie serwuj np. z sałatą i pomidorami. Możesz również podać sos jogurtowy.

Telemax
Więcej na temat:kotlety

Zobacz również

  • Gołąbki z ziemniakami i mięsem

    Składniki: duża ładna kapusta włoska, 50 dag ziemniaków (waga po obraniu), 50 dag pieczarek, 50 dag mięsa mielonego drobiowego (filet z kurczaka), 3 łyżeczki przyprawy do gołąbków, kilka listków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.