Reklama
  • Środa, 12 marca 2014 (14:05)

    Kotlety makaronowe

Składniki na 4 porcje: pół kg ugotowanego makaronu spaghetti, 1 cebula, 15 dag wędzonej szynki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, 2 łyżki siekanego oregano, 4 jajka, pół szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 1 szklanka bułki tartej, olej.

1. Makaron, cebulę i szynkę drobno posiekaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, płatki owsiane, 2 jajka i posiekane zioła. Dopraw całość solą i pieprzem. Pozostałe jajka roztrzep.

Reklama

2. Z masy makaronowej uformuj kotleciki. Obtocz je kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.

4. Gotowe danie serwuj np. z sałatą i pomidorami. Możesz również podać sos jogurtowy.

Telemax
Więcej na temat:kotlety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy pęczak, 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 por, 10 dag szynki pokrojonej w kostkę, 10 dag startego sera typu parmezan, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.