Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Kopytka z grzybami

Składniki dla 4 osób: Kluski: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków • pół szklanki mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • jajko • natka • sól . Sałatka: brokuł • 30 dag pieczarek • czerwona cebula • 2 łyżki pestek słonecznika • 2 łyżki różnych orzeszków. Sos: 4 łyżki oliwy lub oleju • szczypta ziół prowansalskich • łyżeczka soku z cytryny • sól • pieprz.

Reklama

1 Ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę, wymieszaj z mąkami, jajkiem, posiekaną natką, solą. Wyrób ciasto, formuj kluski. Gotuj w osolonej wodzie.

2 Podsmaż pokrojone grzyby. Cebulę pokrój i sparz. Upraż pestki słonecznika i orzechy. Składniki na sos wymieszaj.

Brokuł ugotuj, ostudź. Wymieszaj z kopytkami, cebulą, grzybami, pestkami i orzeszkami. Sałatkę skrop sosem tuż przed podaniem.

CZAS: około 45 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki kaszy gryczanej (jasnej lub palonej), 2-3 średnie cebule, 3 jajka, 50 dag pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 3 dag masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypta mielonej kolendry,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.