Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (13:05)

    Kolorowa zapiekanka z szynką

●opakowanie dowolnego makaronu średniej wielkości ●cebula ●brokuły ●2 jajka ●200 g szynki ●papryka ●puszka kukurydzy i/lub groszku (może być też mrożony) ●200 g słodkiej śmietanki 30 proc. ●starty żółty ser do posypania ●sól, pieprz, ulubione zioła (np. bazylia, oregano) ●olej

Reklama

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Szynkę i większe warzywa pokrój, te, które trzeba, osącz. Na patelni podsmaż cebulę. Śmietankę wlej do miski, wbij jajka, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z resztą składników, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną z jajkami. Posyp ziołami i serem. Zapiekaj 20-30 min (180°C).

Świat kobiety
Więcej na temat:zapiekanka | szynki

Zobacz również

  • Składniki: 9 jajek, czerstwa kajzerka, kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany, 2 cebule, masło, cukier, pęczek szczypiorku, 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem, mąka, olej, sól, pieprz, bułka tarta. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.