Reklama
  • Środa, 18 stycznia 2017 (14:00)

    Kolacja dla drwala

Składniki na 1 porcję: • 2 ziemniaki • 2 ogórki • marchewka • pół cebuli • po 20 dag kiełbasy i boczku • olej • jajko • sól • pieprz • pęczek posiekanego koperku.

1. Obierz ziemniaki i marchew. Pokrój warzywa w kostkę, skrop olejem, podpiecz w kwadrans w piekarniku.

Reklama

2. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj kiełbasę i boczek pokrojony w kostkę, smaż kilka minut.

3. Dorzuć ziemniaki z marchewką, pokrojone ogórki, koperek i przyprawy.

4. Podawaj z jajkiem sadzonym.

Czas: 30 min 1 porcja = 390 kcal

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy pęczak, 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 por, 10 dag szynki pokrojonej w kostkę, 10 dag startego sera typu parmezan, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.