Reklama
  • Środa, 18 stycznia (14:00)

    Kolacja dla drwala

Składniki na 1 porcję: • 2 ziemniaki • 2 ogórki • marchewka • pół cebuli • po 20 dag kiełbasy i boczku • olej • jajko • sól • pieprz • pęczek posiekanego koperku.

1. Obierz ziemniaki i marchew. Pokrój warzywa w kostkę, skrop olejem, podpiecz w kwadrans w piekarniku.

Reklama

2. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj kiełbasę i boczek pokrojony w kostkę, smaż kilka minut.

3. Dorzuć ziemniaki z marchewką, pokrojone ogórki, koperek i przyprawy.

4. Podawaj z jajkiem sadzonym.

Czas: 30 min 1 porcja = 390 kcal

Kurier TV

Zobacz również

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.