Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Kiełbasa z soczewicą

Składniki: 30 dag zielonej soczewicy, po 12 dag kiełbasy i boczku, czerwona i biała cebula, 2 marchewki, pietruszka , 4 i pół szklanki bulionu, 3 ząbki czosnku,olej, liść lauro wy, 3 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka musztardy, słodka i ostra papryka, tymianek, sól, pieprz

Marchewki i pietruszkę pokrój w krążki, białą cebulę w kostkę a czerwoną na plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki, boczek w kostkę. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż białą cebulę, kiełbasę i boczek.

Dodaj posiekany czosnek, posyp tymiankiem. Dodaj warzywa, przyprawy i soczewicę. Wlej 3/4 bulionu, gotuj, podlewając bulionem. Przypraw musztardą.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kiełbasa | z | kiełbasy

Zobacz również

  • Kluski  z jabłkiem

    Składniki: 750 mleka, 5 łyżek cukru, 25 dag ryżu, laska wanilii, 5 łyżek soku z cytryny, 1 kg  kwaśnych jabłek, 2 łyżki cynamonu, 4 łyżki bułki tartej, olej, mięta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.