Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Kiełbasa z soczewicą

Składniki: 30 dag zielonej soczewicy, po 12 dag kiełbasy i boczku, czerwona i biała cebula, 2 marchewki, pietruszka , 4 i pół szklanki bulionu, 3 ząbki czosnku,olej, liść lauro wy, 3 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka musztardy, słodka i ostra papryka, tymianek, sól, pieprz

Marchewki i pietruszkę pokrój w krążki, białą cebulę w kostkę a czerwoną na plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki, boczek w kostkę. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż białą cebulę, kiełbasę i boczek.

Dodaj posiekany czosnek, posyp tymiankiem. Dodaj warzywa, przyprawy i soczewicę. Wlej 3/4 bulionu, gotuj, podlewając bulionem. Przypraw musztardą.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kiełbasa | z | kiełbasy

Zobacz również

  • Jabłka w cieście

    Składniki na 4 porcje: 4 duże jabłka, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, sól, 1 łyżeczka cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, ok. 1 szklanki wody mineralnej gazowanej, olej do głębokiego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.