Reklama
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Kaszaki z mięsem

Przepis otrzymałam od babci. Gdy je zrobiłam po raz pierwszy, rodzina była zachwycona.

Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa

Składniki: po woreczku kaszy jęczmiennej, gryczanej i ryżu, pół szklanki kaszy manny, 70 dag mięsa mielonego wieprzowego, mała główka kapusty, półtora litra rosołu, jajko, olej, vegeta, pieprz

Reklama

Sposób przyrządzenia: Kapustę posiekaj. Dodaj wszystkie kasze i ryż, jajko, mięso i przyprawy. Wyrób. Z masy uformuj kotleciki, obsmaż z obu stron na oleju.

Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej rosołem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.

Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | Urszula | kotlety | z | mięso | mięsa

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mąki pszennej, 4 jajka, 100-120 ml letniej wody, szczypta soli, 3-4 jabłka, 3 łyżki brązowego cukru, 1 i ½ łyżki masła, ½ łyżeczki cynamonu. więcej

Wasze komentarze: 1,

przeczytane przez: 12 osób Dodaj komentarz
Wiesław

~Wiesław -

Przepis może OK ,ale nic nie napisano jak go wykonać.Kasze i ryż trzeba chyba najpierw ugotować?.