Reklama
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Kaszaki z mięsem

Przepis otrzymałam od babci. Gdy je zrobiłam po raz pierwszy, rodzina była zachwycona.

Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa

Składniki: po woreczku kaszy jęczmiennej, gryczanej i ryżu, pół szklanki kaszy manny, 70 dag mięsa mielonego wieprzowego, mała główka kapusty, półtora litra rosołu, jajko, olej, vegeta, pieprz

Reklama

Sposób przyrządzenia: Kapustę posiekaj. Dodaj wszystkie kasze i ryż, jajko, mięso i przyprawy. Wyrób. Z masy uformuj kotleciki, obsmaż z obu stron na oleju.

Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej rosołem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.

Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | Urszula | kotlety | z | mięso | mięsa

Zobacz również

  • Gołąbki z młodej kapusty, z kaszą bulgur i pieczarkami

    Składniki: główka młodej kapusty, ok. 1 l wody, ok. 30 dag kaszy bulgur z vermicelli, cebula, 15 dag pieczarek, wywar, np. drobiowy do zalania gołąbków, olej do smażenia, jajko, sól, pieprz. Sos... więcej

Wasze komentarze: 1,

przeczytane przez: 12 osób Dodaj komentarz
Wiesław

~Wiesław -

Przepis może OK ,ale nic nie napisano jak go wykonać.Kasze i ryż trzeba chyba najpierw ugotować?.