Reklama
  • Środa, 18 stycznia 2017 (14:00)

    Kapusta z grochem

Składniki na 6 porcji: • kilogram kiszonej kapusty • pół kg wędzonego boczku • szklanka grochu łuskanego • 2 cebule • 2 łyżki mąki pszennej • sól • pieprz • kminek • łyżka majeranku • 2 łyżki oleju.

1. Groch namocz przez noc, ugotuj, odcedź. Kapustę odciśnij, poszatkuj i ugotuj w małej ilości wody, odcedź. Cebulę posiekaj drobno, boczek pokrój w słupki.

Reklama

2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i przesmaż boczek. Oprósz składniki mąką i dodaj kapustę.

3. Całość wymieszaj z kminkiem, pieprzem i ewentualnie solą. Możesz dolać trochę wody, jeśli potrawa jest za gęsta.

Kurier TV

Zobacz również

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.