Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja 2014 (14:06)

    Gulasz z żołądków

Składniki: 60 dag żołądków drobiowych, 40 dag pieczarek, papryka, cebula, 3 łyżki śmietany, 18 proc. sól, pieprz, przyprawa do grilla do smaku, olej do smażenia.

Przygotowanie 55 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 4 porcje

Reklama

1. Żołądki moczę, myję, czyszczę, kroję na 3 części.Pieczarki kroję w plasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka. Żołądki przyprawiam solą i opiekam na rozgrzanym oleju, podlewając wodą. Gotuję do miękkości.

2. Pieczarki przesmażam na oleju do odparowania wody, dodaję cebulę, paprykę i smażę do lekkiego zrumienienia się pieczarek. Łączę z żołądkami, zalewam małą ilością gorącej wody. Przyprawiam przyprawą do grilla, solą i pieprzem.

3. Gotuję na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na koniec dodaję śmietanę, zagotowuję. Podaję z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Danie proste do przygotowania i smaczne. Józef Smoliński z Koronowa

Więcej na temat:gulasz | pieczarki | danie | przepis | z

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.