Reklama
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Gulasz z fasolą

Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka, cebula, czerwona papryka, puszka czerwonej fasoli, 1/3 szkl. posiekanego koperku, 1/3 szkl. posiekanej natki, 3 łyżki sosu sojowo-grzybowego, pieprz, sól, łyżeczka maggi, mąki ziemniaczanej, olej, pół kg makaronu

Przygotowanie: Ćwiartki z kurczaka umyj, osusz i oddziel od kości. Mięso pokrój w grubą kostkę, zalej je sosem sojowo-grzybowym i maggi. Odstaw na 15 minut.

Reklama

Po tym czasie mięso podsmaż w rondlu na rozgrzanym oleju. Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do smażącego się mięsa. Dalej smaż, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pozostałe przyprawy, podlej wodą i duś około 10 minut. Na koniec wsyp koperek, pietruszkę i dodaj fasolę odsączoną z zalewy. Jeśli trzeba, jeszcze przypraw. Mąkę rozrób z niewielką ilością wody, zagęść nią sos. Zagotuj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Porcje 8, Przygotowanie 80 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcal

Ewa Zychewicz z Biesiekierza

Takie jest życie
Więcej na temat:gulasz | z | Lorie | ceny | Electronic Arts

Zobacz również

  • Koperkowe pulpeciki z łopatki

    Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej, cebula, 1/2 pęczka koperku, jajko, 2 łyżki bułki tartej, litr wody, łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 i 1/2 łyżki śmietany 18 proc., sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.