Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca 2017 (08:10)

    Gołąbki z pęczakiem

Składniki ● 15 dag grochu ● 30 dag kaszy pęczak ● cebula ● olej ● kapusta włoska ● majeranek ● 3 szkl. bulionu ● sól, pieprz. Przygotowanie 70 min ✔ Porcja 230 kcal ✔ Przepis na 10 porcji.

Danuta Adamiak z Kuchar-Skotnik

Reklama

1 Groch przebieram, kaszę płuczę na sicie. Gotuję osobno do miękkości. Obraną cebulę szatkuję, smażę na łyżce oleju. Z kapusty wycinam głąb, parzę ją we wrzątku, oddzielam liście.

2 Mieszam groch, kaszę i ce- bulę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam je ciasno w garnku i zalewam bulionem. Duszę pod przykryciem 30 minut. Podaję z dowolnym sosem.

100 rad

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.