Reklama
  • Czwartek, 21 maja 2015 (11:00)

    Gołąbki z farszem grzybowym

Składniki na 4 porcje: kapusta włoska, 3 szalotki, natka pietruszki, 30 dag suszonych grzybów (np. kurki, prawdziwki), 2 łyżki oleju, sól, 35 dag ricotty, 2 jajka, 10 dag sera feta, 2 łyżki oliwy.

Reklama

Przygotowanie:

Szalotki obierz i drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz i posiekaj, a grzyby namocz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki. Szalotkę zeszklij na rozgrzanej oliwie, dodaj grzyby oraz pietruszkę. Całość podsmaż. Następnie wystudź i połącz z ricottą. Przygotowane liście kapusty rozłóż na blacie. Wyłóż na nie nadzienie i dokładnie zwiń w roladki.

Gołąbki ułóż równo w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, „szwem” do spodu. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez około 20 minut. Danie podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:Go | z | gołąbki

Zobacz również

  • Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym

    Składniki: kapusta biała, po 25 dag mielonych wieprzowiny i wołowiny, 5 dag rodzynek, 2 łyżki masła, cebula i czerstwa bułka, jajko, sól, pieprz. Sos: po łyżce masła i mąki, cebula, 2 szkl.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.