Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (09:05)

    Fasolka po bretońsku

Składniki na 6 porcji: ● pół kg dużej białej fasoli ● 25 dag wędzonego boczku ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego ● 2 cebule ● 2 ząbki czosnku ● łyżka mąki ● sól ● pieprz ● ostra papryka ● majeranek ● liść laurowy ● cukier ● olej.

❶ Fasolę zalej ciepłą wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj.

Reklama

❷ Cebulę posiekaj z czosnkiem i zeszklij na rozgrzanym oleju.

❸ Po chwili dodaj boczek pokrojony w dość drobną kostkę oraz kiełbasę pociętą w plastry. Całość podsmaż na złoto i dodaj koncentrat pomidorowy. Podgrzewaj kilka minut, mieszając, by potrawa nie przywarła.

❹ Delikatnie oprósz składniki mąką, a na koniec dołóż ugotowaną białą fasolę.

❺ Fasolkę po bretońsku serwuj z pieczywem.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 30 dag twarogu,1 pęczek rzodkiewek, 1/2 świeżego ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 mały jogurt, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka sody,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.